Ako povoliť „Automatický posun“ v Gmaile, aby ste mohli rýchlo prechádzať e-maily

Ušetrite čas pri čítaní e-mailov v Gmaile.

Predstavte si, že by preberanie pošty vo vašom dome muselo byť takéto: vyjdete do schránky, dostanete obálku a rozhodnete sa, že si ju nenecháte. Idete teda do odpadkového koša a zlikvidujete ho a potom sa vrátite do schránky pre ďalšiu obálku.

Takto vyzerá prechádzanie vašich e-mailov v Gmaile. Zakaždým, keď odstránite, archivujete, odložíte alebo stlmíte e-mail, dostanete sa späť do doručenej pošty. Pre ľudí, ktorí denne dostanú stovky e-mailov, to môže byť vyčerpávajúce. My však vieme, ako zachrániť situáciu! Gmail má funkciu automatického posunu, ktorá vám umožňuje prejsť priamo na ďalší e-mail (novší alebo starší, to je vaša voľba!) po odstránení, archivácii atď. e-mailu. Kde bol tento klenot celý náš život?

Ak chcete začať, otvorte Gmail na počítači a kliknite na ikonu ozubeného kolieska Nastavenia. Potom vyberte nastavenie možnosť z rozbaľovacej ponuky.

Na obrazovke nastavení Gmailu kliknite na kartu „Rozšírené“ priamo pod hlavičkou nastavení.

Funkcia Auto-advance bude prvá na obrazovke v rozšírených nastaveniach Gmailu. V predvolenom nastavení bude vypnutá. Vyberte Povoliť aby ste ho začali používať.

Po povolení Auto-advance prejdite nadol a kliknite na Uložiť zmeny tlačidlo. Ďalší krok v tejto príručke nebude fungovať, kým najprv neuložíte zmeny.

Uložením zmien sa dostanete späť na obrazovku Doručená pošta. Znova prejdite do nastavení Gmailu a tentoraz v časti „Všeobecné“.prejdite nadol, kým sa na obrazovke nezobrazí možnosť Auto-advance. Budú tri možnosti.

  • Prejsť na ďalšiu (novšiu) konverzáciu,
  • Prejsť na predchádzajúcu (staršiu) konverzáciu,
  • Vráťte sa do zoznamu vlákien.

Vyberte požadovanú možnosť z prvých dvoch možností, pretože v skutočnosti nemá zmysel vyberať tretiu možnosť. Len nás to vracia na začiatok. Potom prejdite nadol a znova kliknite na „Uložiť zmeny“.

Teraz si môžete prechádzať e-maily bez toho, aby ste strácali čas prechádzaním tam a späť a otváraním nového e-mailu zakaždým, keď ho archivujete alebo vymažete.