Ako zlúčiť videá v systéme Windows 10

Ak ste kameraman alebo upravujete videá, viete, aké dôležité je spájať videá. Pre každú veľkú udalosť sa malé videá natáčajú jednotlivo a zlúčia sa do konečného.

Zlúčenie videí v systéme Windows 10 je pomerne jednoduché. Niektorí používatelia uprednostňujú aplikácie tretích strán, ale vlastná aplikácia „Fotografie“ systému Windows to robí bezproblémovo a jednoducho. Prevedieme vás celým procesom.

Zlúčenie videí pomocou aplikácie Windows Photos App

Vyhľadajte aplikáciu „Fotografie“ v ponuke Štart a potom na ňu kliknite.

Kliknite na „Nové video“ v hornej časti obrazovky.

V rozbaľovacej ponuke vyberte možnosť „Nový videoprojekt“.

Teraz môžete nastaviť názov pre svoje video. Po zadaní mena kliknite na „OK“.

Teraz môžete začať pracovať na svojom novom videu. Ak chcete zlúčiť videá, kliknite na „Pridať“ a vyberte príslušnú možnosť. Ak sú videá, ktoré chcete zlúčiť, vo svojom počítači, kliknite na „Z tohto počítača“.

Vo vyskakovacom okne nájdite svoje video a vyberte ich. Ak chcete vybrať viacero videí naraz, podržte tlačidlo CTRL a vyberte všetky videá, ktoré chcete zlúčiť. Po výbere videí kliknite na „Otvoriť“.

Videá, ktoré ste vybrali, sú teraz viditeľné v aplikácii. Presuňte videá z „Knižnice projektu“ a pustite ich do časti „Storyboard“. Ak chcete videá presunúť, podržte ľavé tlačidlo myši a presuňte ich. Po presunutí videí do cieľa uvoľnite ľavé tlačidlo myši.

Teraz kliknite na „Dokončiť video“ v pravom hornom rohu obrazovky.

Vyberte kvalitu videa kliknutím na rozbaľovaciu ponuku.

Aplikácia Fotky vám ponúka iba tri možnosti kvality videa. Vyberte príslušnú možnosť a kliknite na „Exportovať“.

Vyberte umiestnenie, kam chcete video uložiť, a kliknite na „Exportovať“.

Na ďalšej obrazovke sa zobrazí stav.

Po dokončení exportu si môžete prehrať zlúčené video. Podobne môžete zlúčiť toľko videí, koľko chcete, pomocou aplikácie Windows Fotky.