Ako opraviť chybu „Face ID nie je k dispozícii“ v systéme iOS 12

Aktualizácia iOS 12 pre zariadenia iPhone a iPad je pomerne rýchla a stabilná. Mnoho používateľov iPhone X má však problémy s používaním Face ID po nainštalovaní iOS 12 do svojho zariadenia. Pri pokuse o nastavenie Face ID zariadenie stále hlási chybu „Face ID nie je k dispozícii“.

Problém však nie je rozšírený. Len niekoľko používateľov má problém s Face ID na iOS 12. Na našom iPhone X máme iOS 12 spustený vo všetkých doterajších vydaniach, ale nikdy sme nemali problémy s Face ID na našom zariadení.

V každom prípade, ak máte na svojom iPhone X podobné problémy, jedným z riešení je resetovanie nastavení Face ID. Ak však resetovanie problém nevyrieši, pri pokuse o opätovné nastavenie Face ID sa na vašom zariadení môže zobraziť chyba „Face ID nie je k dispozícii“. A bohužiaľ, úplný reset vášho iPhone X z výroby je jediným riešením na opravu Face ID.

Opravte chybu „Face ID nie je k dispozícii“ v systéme iOS 12 resetovaním zariadenia iPhone X

  1. Presvedčte sa zálohujte si svoj iPhone cez iTunes alebo iCloud.
  2. Ísť do Nastavenia » Všeobecné » Obnoviť.
  3. Vyberte Vymazať všetok obsah a nastavenia.
  4. Ak máte povolený iCloud, zobrazí sa kontextové okno Dokončite nahrávanie a potom vymažte, ak dokumenty a údaje nie sú nahrané do iCloud. Vyberte to.
  5. Zadajte svoje Vstupný kód a Prístupový kód obmedzení (ak sa opýta).
  6. Nakoniec klepnite na Vymazať iPhone aby ste ho resetovali.

Po resetovaní zariadenia iPhone X ho obnovte zo zálohy iCloud alebo iTunes, ktorú ste urobili pred obnovením továrenských nastavení. Na zdravie!

Kategórie: iOS