Ako nainštalovať Microsoft Store späť na Windows 10 po tom, čo ste ho omylom odstránili

Odstránili ste omylom Microsoft Store z počítača so systémom Windows? Je to v poriadku. Mnoho používateľov to robí. Čo je však zarážajúce, je to, že nemáte potuchy o tom, ako získať Microsoft Store späť na váš počítač, však?

Existuje mnoho spôsobov, ako môžete preinštalovať Microsoft Store do počítača so systémom Windows. Najjednoduchší spôsob, ako dostať Windows Store späť do počítača, je inovovať Windows 10 na novú verziu. Po inovácii operačného systému sa vám vráti nielen Microsoft Store, ale aj všetky ostatné predinštalované/predvolené aplikácie (dodané s operačným systémom), ktoré ste omylom odstránili. Ak už máte v počítači nainštalovanú najnovšiu verziu systému Windows 10, postupujte podľa ďalších metód uvedených nižšie.

Preinštalujte Microsoft Store cez Nastavenia

Poznámka: Táto metóda bude fungovať iba vo verzii Windows 10 1803 alebo vyššej.

  1. Ísť do Nastavenia » Aplikácie » Aplikácie a funkcie.
  2. Hľadať Microsoft Store pod Aplikácie a funkcie sekciu a kliknite na ňu. Uvidíte Pokročilé nastavenia odkaz pod ním. Kliknite naň.

  3. Dostanete sa do nového okna, kde uvidíte sekciu s názvom Resetovať. Klikni na Resetovať v časti Resetovať a zobrazí sa dialógové okno s potvrdením. Klikni na Resetovať potvrďte a dokončite opätovnú inštaláciu.

Preinštalujte Microsoft Store cez PowerShell

  1. Kliknite pravým tlačidlom myši na Štart systému Windows » a vyberte Windows Powershell (správca). Kliknite Áno ak uvidíte kontextové okno so žiadosťou, aby ste tejto aplikácii povolili vykonávať zmeny vo vašom počítači.
  2. Do príkazového riadka PowerShell zadajte nasledujúci príkaz:
    Get-Appxpackage – Allusers
  3. Získate zoznam predvolených aplikácií a ich ciest k súboru appxmanifest.xml. Prejdite nadol a nájdite záznam Microsoft Store aplikácie.

  4. Keď ho nájdete, skopírujte ho PackageFullName dvojitým kliknutím na riadok a stlačením Ctrl + C na klávesnici.
  5. Nakoniec zadajte nasledujúci príkaz:
    Add-AppxPackage – zaregistrujte „C:Program FilesWindowsApps  “ – DisableDevelopmentMode

    └ Nahraďte (červeným) názvom balíka, ktorý sme skopírovali v kroku 4 vyššie.

Po dokončení inštalácie vyhľadajte aplikáciu Microsoft Store v ponuke Štart. Ak sa nezobrazuje, reštartujte počítač a znova ho uvidíte.

Vytvorte si nový používateľský účet

  1. Klikni na Štart menu a otvorte nastavenie.
  2. Vyberte účty a potom vyberte Rodina a ďalší používatelia z ľavého panelu.

  3. Kliknite Pridajte do tohto počítača niekoho iného a postupujte podľa podrobných pokynov na obrazovke. Po vytvorení nového účtu sa prihláste a zistíte, že všetky vaše predvolené aplikácie sú späť vrátane obchodu Microsoft Store.

Dúfame, že vám tento článok pomôže. Ak máte problémy s dodržiavaním vyššie uvedených metód, neváhajte a dajte nám vedieť v sekcii komentárov nižšie. Urobíme maximum, aby sme vám pomohli vyriešiť problém.