Ako urobiť snímku obrazovky vybranej oblasti v prehliadači Chrome a Firefox

Chceli ste niekedy urobiť snímku obrazovky vybranej oblasti na webovej stránke? Predvolene to nie je možné v systéme Windows 10, Linux, Mac alebo inom OS. Ak však na počítači používate prehliadač Chrome alebo Firefox, rozšírenie „Nimbus Capture“ vám umožní bez námahy urobiť snímku obrazovky vybranej oblasti pri posúvaní stránky.

Rozšírenie tiež podporuje základné úpravy, ako je kreslenie šípok a políčok cez dôležité oblasti snímky obrazovky, a navyše je tu možnosť uložiť snímku obrazovky aj ako súbor PDF. Existuje priama integrácia na nahrávanie/odosielanie snímky obrazovky do Slack, Disk Google, Dropbox a ďalšie.

Urobte snímku obrazovky pomocou aplikácie Nimbus v prehliadačoch Chrome a Firefox

Ak chcete nainštalovať rozšírenie „Nimbus Capture“ v prehliadači Chrome alebo Firefox, kliknite na niektorý z nižšie uvedených odkazov a stiahnite si rozšírenie z oficiálnych úložísk.

Nimbus pre Chrome Nimbus pre Firefox Nainštalujte rozšírenie Nimbus Screenshot do prehliadača Chrome

V tomto návode budeme používať Chrome, ale Nimbus funguje rovnakým spôsobom v prehliadači Chrome aj Firefox. Môžete postupovať podľa nižšie uvedených pokynov, aby ste si pomocou Nimbus Capture pre Firefox urobili rolovaciu snímku obrazovky vybranej oblasti.

Po nainštalovaní rozšírenia Nimbus Capture vyhľadajte ikonu rozšírení vedľa panela s adresou v prehliadači Chrome alebo Firefox. Kliknutím na ikonu otvoríte ponuku možností Nimbus Capture.

Prístup k možnostiam snímky obrazovky Nimbus

Z dostupných možností v ponuke Nimbus Capture kliknite na tlačidlo „Selected & Scroll“, aby ste počas posúvania zachytili vybranú oblasť obrazovky.

Nimbus vybral možnosť snímania obrazovky s rolovaním

Teraz kliknite a potiahnite na zachytenie oblasti obrazovky. Ak chcete zachytiť oblasť pod rolovaním, potiahnite kurzor (pri výbere oblasti) do spodnej časti okna prehliadača, aby ste mohli prechádzať webovou stránkou.

Výber oblasti pri posúvaní na vytvorenie snímky obrazovky pomocou Nimbus

Po výbere oblasti, ktorú chcete zachytiť, kliknite na tlačidlo na uloženie snímky obrazovky do počítača. Ak chcete upraviť snímku obrazovky pred uložením, stlačte tlačidlo na zobrazenie ovládacieho panela úprav.

Uložte snímku obrazovky, ktorú ste urobili pomocou Nimbus

Rýchlo urobte rolovaciu snímku obrazovky pomocou klávesovej skratky

Ak vaša práca zahŕňa snímanie veľkého množstva snímok obrazovky vybranej oblasti, možno budete chcieť využiť klávesové skratky Nimbus Capture.

Predvolená skratka na použitie možnosti snímky obrazovky „Selected & Scroll“ v Nimbus Capture je Ctrl + Shift + 3. Môžete to zmeniť podľa svojich predstáv tak, že prejdete do ponuky možností/nastavení rozšírenia v prehliadačoch Chrome a Firefox.

Klávesová skratka pre posúvanie snímky obrazovky Nimbus

V ponuke nastavení môžete tiež nakonfigurovať vzor názvu súboru pre uložené snímky obrazovky.

Kategórie: Web