Ako zakázať upozornenia na uzamknutej obrazovke iPhone

Počas dňa dostávame viacero upozornení z rôznych aplikácií. Napríklad dostanete upozornenie z aplikácie na odosielanie okamžitých správ v prípade, že máte novú správu, alebo z Instagramu, keď niekto spustí živé video atď. Ak sú však tieto upozornenia viditeľné na uzamknutej obrazovke, môže si ich zobraziť ktokoľvek s prístupom k vášmu iPhone.

Vynára sa otázka, čo s tým môžete urobiť? Môžete buď zakázať ukážky upozornení na uzamknutej obrazovke pre aplikáciu, alebo môžete upozornenia na uzamknutej obrazovke iPhone úplne zakázať.

Keď skryjete náhľady na uzamknutej obrazovke, na ich zobrazenie musíte iPhone odomknúť. Keďže prvoradým záujmom je súkromie, zakázanie náhľadov na uzamknutej obrazovke urobí svoju prácu. Máte tiež možnosť nikdy nezobrazovať náhľady, aj keď je telefón odomknutý.

Ak však chcete upozornenia na uzamknutej obrazovke úplne zakázať, musíte to urobiť jednotlivo. Po ich zakázaní pre konkrétnu aplikáciu sa upozornenia nezobrazia na uzamknutej obrazovke, ale po odomknutí zariadenia ich môžete skontrolovať v centre upozornení.

Vypnutie ukážok upozornení na uzamknutej obrazovke na iPhone

V nastaveniach iPhone môžete jednoducho vypnúť náhľady upozornení na uzamknutej obrazovke alebo nikdy nezobrazovať náhľady aplikácie. Klepnutím na ikonu „Nastavenia“ na domovskej obrazovke spustíte nastavenia.

V nastaveniach iPhone nájdite možnosť „Upozornenia“ a klepnite na ňu.

Ďalej klepnite na ikonu „Zobraziť ukážky“ v hornej časti.

Teraz si môžete vybrať jednu z dvoch možností, „Keď je odomknutý“ alebo „Nikdy“. Keď vyberiete možnosť „Keď je odomknuté“, upozornenia sa budú zobrazovať na uzamknutej obrazovke, ale obsah (ukážka) bude skrytý a po odomknutí zariadenia si ho môžete pozrieť z ovládacieho centra. Keď je vybratá možnosť „Nikdy“, nemôžete zobraziť ukážku ani po odomknutí zariadenia.

Úplné zakázanie upozornení na uzamknutej obrazovke pre aplikáciu na iPhone

Keď úplne zakážete upozornenia na uzamknutej obrazovke pre aplikáciu, nebudete dostávať žiadne upozornenia z tejto konkrétnej aplikácie, keď je iPhone uzamknutý.

V nastaveniach upozornení nájdete zoznam všetkých aplikácií, ktoré máte nainštalované vo vašom iPhone. Vyberte aplikáciu, pre ktorú chcete úplne vypnúť upozornenia na uzamknutej obrazovke.

Keď ste v nastaveniach upozornení aplikácie, v časti „Upozornenie“ nájdete tri možnosti. Upozornenie aplikácie bude viditeľné na všetkých miestach, ktoré sú tu vybraté. Ak chcete vypnúť upozornenia na uzamknutej obrazovke, klepnutím na možnosť „Uzamknúť obrazovku“ zrušte jej výber.

Teraz už na uzamknutej obrazovke iPhone nenájdete upozornenia z tejto konkrétnej aplikácie.

Podobne môžete vypnúť upozornenia na uzamknutej obrazovke aj pre iné aplikácie.

Nemusíte sa obávať, že sa zvedavé oči pozerajú do vašich upozornení, pretože obsah už nebude viditeľný na uzamknutej obrazovke. Tým sa zvýšia štandardy ochrany osobných údajov a zabezpečí sa, že ostatní nebudú môcť nahliadnuť do obsahu vášho iPhone.