iPhone XR je vodotesný s hodnotením IP67

Apple iPhone XR je zariadenie odolné voči striekajúcej vode, vode a prachu s krytím IP67. V reálnom svete to znamená, že iPhone XR môže ísť hlboko do vody do maximálnej hĺbky 1 meter po dobu až 30 minút. Ak zatlačíte svoj iPhone XR ďalej do vody, pravdepodobne to spôsobí poškodenie vodou.

iPhone XR má rovnaké vodotesné tesnenie ako iPhone X a iPhone 8. Novší iPhone XS je vodotesný s ešte lepším hodnotením IP68.

Ako hlboko môže iPhone XR ísť do vody?

iPhone XR je navrhnutý tak, aby sa dostal hlboko do vody až 3 stopy. Zariadenie vydrží ponorenie do vody na 30 minút.

Neodporúčame vám však úmyselne hádzať váš iPhone XR do bazéna. Hĺbka je len jeden faktor. Ak voda zasiahne váš iPhone XR vysokou rýchlosťou, pravdepodobne prekĺzne cez vodotesné tesnenie a poškodí zariadenie.

Chráni Apple Care poškodenie vodou?

Apple Care sa nestará o to, či je váš iPhone XR vodotesný s hodnotením IP67. Ak sa na vašom zariadení spustil indikátor poškodenia tekutinou, znamená to, že ste svoj iPhone používali za okolností, ktoré nepodporujú jeho špecifiká. Na váš iPhone XR sa nevzťahuje záruka, ak je poškodený vodou, a to ani v prípade, že máte Apple Care.

Tipy, ako zabrániť poškodeniu vášho iPhone XR vodou

  • Nikdy neberte svoj iPhone XR na miesta, kde voda tečie pod vysokým tlakom.
  • Nepokúšajte sa nahrávať sami seba, keď sa vznášate na tobogáne. Keď sa dostanete na dno a dostanete sa do bazéna, váš iPhone nemusí zvládnuť náraz, keď narazí na vodu vysokou rýchlosťou.
  • Neponárajte sa do bazéna s iPhonom v ruke.
  • Nehádžte svoj iPhone do vody.
  • Nikdy ho neponárajte do vody. Ak spadne, ihneď ho vyberte a osušte uterákom.

To je od nás všetko o záchrane vášho iPhone XR pred poškodením vodou. Ak máte nejaké tipy na zdieľanie, neváhajte nám napísať do sekcie komentárov nižšie.

Obrazový kredit: Techradar