Ako odstrániť účet iCloud z iPhone

Odstránenie účtu iCloud je v podstate odhlásenie sa z vášho Apple ID na vašom iPhone.

Ak chcete z nejakého dôvodu prestať používať iCloud na svojom iPhone, musíte ho odstrániť zo zariadenia iOS. Môžete to urobiť niekoľkými rôznymi spôsobmi. Keďže iCloud je prepojený s vaším účtom Apple ID, na odstránenie iCloudu budete musieť zo zariadenia odstrániť svoj účet Apple ID.

Ako odstrániť účet iCloud prostredníctvom nastavení iPhone

Otvorte na svojom iPhone aplikáciu Nastavenia. Klepnite na svoje meno v hornej časti obrazovky.

Na obrazovke účtu Apple ID posuňte zobrazenie nadol a klepnite na Odhlásiť Sa tlačidlo.

Ak je zapnutá funkcia Nájsť môj iPhone, zobrazí sa výzva na jej vypnutie, pretože je tiež prepojená s vaším Apple ID. Zadajte heslo pre svoje Apple ID a klepnite na Vypnúť.

Niektoré údaje, ako sú vaše kontakty a informácie z kalendára, sú uložené v iCloude namiesto vášho iPhone. Ak si chcete tieto údaje ponechať vo svojom iPhone a nie ich odstrániť spolu s vaším Apple ID, zapnite prepínač. Ak odstraňujete iCloud z telefónu, pretože ho plánujete predať alebo darovať, nezapínajte prepínač. Všetky informácie odstránené z vášho zariadenia budú naďalej dostupné v iCloude.

Teraz klepnite na Odhlásiť Sa v pravom hornom rohu obrazovky a po zobrazení výzvy potvrďte svoju akciu. Odstránenie údajov iCloud z iPhone môže chvíľu trvať, ale potom bude účet iCloud z vášho iPhone odstránený, kým sa znova neprihlásite.

Ako odstrániť účet iCloud na iPhone z webu

Účet iCloud môžete zo svojho iPhone odstrániť aj z webovej stránky Apple ID v počítači.

Ak to chcete urobiť, prejdite na stránku appleid.apple.com. Prihláste sa do svojho Apple ID a potom prejdite nadol, kým neuvidíte zoznam všetkých zariadení prihlásených pomocou vášho Apple ID.

Vyberte iPhone, ktorý chcete odstrániť. Pod zariadením sa zobrazí malé okno so všetkými jeho informáciami. V spodnej časti uvidíte možnosť Odstrániť z účtu. Kliknite naň.

Zobrazí sa potvrdzujúca správa, ktorú potvrďte kliknutím na Odstráňte tento iPhone.

Účet iCloud bude zo zariadenia odstránený, kým sa na danom iPhone znova neprihlásite.