Ako skontrolovať dátum inštalácie akéhokoľvek programu alebo aplikácie v systéme Windows 10

Počítače sú dnes plné programov a aplikácií. Niekedy môže používateľ vyžadovať dátum inštalácie, aby skontroloval dátum vypršania platnosti skúšobnej verzie alebo plateného predplatného. Vzhľadom na ich veľký počet nie je možné zapamätať si dátum inštalácie týchto programov.

Existujú rôzne spôsoby, ako skontrolovať dátum inštalácie, ale niektoré sú efektívnejšie ako iné. Ak by sme mali skontrolovať dátum inštalácie pomocou ovládacieho panela, nebolo by to presné, pretože tam uvedený dátum je dátum poslednej aktualizácie a nie dátum inštalácie. Povedzme, že softvér bol nainštalovaný 01-01-2020 a aktualizovaný 20-03-2020, ovládací panel zobrazí druhý dátum. Na kontrolu dátumu inštalácie teda použijeme Prieskumník súborov.

Kontrola dátumu inštalácie

Stlačením WINDOWS + E otvorte Prieskumníka súborov. Potom kliknite na „Tento počítač“ vľavo.

Vyberte „Lokálny disk (C:)“ alebo „Windows (C:)“, podľa toho, ktorý názov je vo vašom systéme.

Tu uvidíte dva priečinky, Program Files a Program Files (x86). Prvý priečinok obsahuje všetky 64-bitové aplikácie a druhý obsahuje všetky 32-bitové aplikácie. Povedzme, že musíme skontrolovať dátum inštalácie Internet Explorera, 64-bitového softvéru, bude dostupný v priečinku „Program Files“.

Kliknite na priečinok „Program Files“, potom kliknite pravým tlačidlom myši na hornú časť ľubovoľného stĺpca a vyberte možnosť „Dátum vytvorenia“.

Dátum inštalácie softvéru bude teraz viditeľný v poslednom stĺpci vpravo.

Toto je najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako skontrolovať dátum inštalácie akéhokoľvek programu alebo softvéru.