Ako zabrániť automatickému spusteniu Microsoft Teams

Viacero spôsobov, ako zakázať Microsoft Teams pri spustení

Počítačová aplikácia pre Microsoft Teams robí zážitok z jej používania nekonečne lepším než s jej webovým náprotivkom. Existuje však jeden aspekt nainštalovania aplikácie vo vašom systéme, ktorý je taký nepríjemný, že ak sa oň nestaráte, môže to skaziť celý zážitok.

Problém, o ktorom hovoríme, je, že Microsoft Teams sa predvolene otvára sám pri spustení systému Windows. To, že sa nepotrebné aplikácie spúšťajú samé od seba, nie je len veľkou nepríjemnosťou, môžu tiež značne spomaliť váš systém v tých niekoľkých okamihoch, keď sa systém prvýkrát spustí.

Zakážte „Automatické spustenie“ v nastaveniach Microsoft Teams

Môžete zastaviť automatické spúšťanie aplikácie Teams. Otvorte počítačovú aplikáciu pre Microsoft Teams a prejdite do jej Nastavenia. Kliknite na „ikonu profilu“ na pravej strane záhlavia a z dostupných možností vyberte „Nastavenia“.

Otvorí sa obrazovka Nastavenia. Uistite sa, že nastavenie „Všeobecné“ je vybraté z možností na ľavej strane obrazovky. Potom zrušte začiarknutie políčka „Automaticky spustiť aplikáciu“.

Poznámka: Vyššie uvedená metóda funguje iba vtedy, ak ste prihlásení do svojho účtu v počítačovej aplikácii.

Odstráňte Microsoft Teams z Startup Apps v systéme Windows 10

Ak máte Microsoft Teams nainštalovaný ako súčasť balíka Office 365 vo vašom systéme a nepoužívate ho často, no zároveň ho nechcete odinštalovať, existuje spôsob, ako zastaviť automatické spúšťanie bez prihlásenia aplikácia.

Prejdite do Nastavenia vášho PC. Potom kliknite na „Aplikácie“ a otvorte nastavenia pre správu rôznych aplikácií nainštalovaných vo vašom systéme.

Potom z možností vľavo vyberte možnosť „Spustenie“. Môžete tiež zadať „spustenie“ do vyhľadávacieho poľa na paneli úloh a potom sa sem dostať kliknutím na skratku „Spustenie aplikácií“.

Teraz v zozname aplikácií nájdite Microsoft Teams a vypnite prepínač aplikácie.

Môžete tiež zakázať automatické otváranie Microsoft Teams zo Správcu úloh. Otvorte Správcu úloh kliknutím pravým tlačidlom myši na prázdne miesto na paneli úloh a potom kliknutím na položku „Správca úloh“ v kontextovej ponuke.

V Správcovi úloh prejdite na kartu „Spustenie“ a v zozname aplikácií kliknite na položku Microsoft Teams. Potom kliknite na tlačidlo „Zakázať“ v pravom dolnom rohu obrazovky.

Automatické spustenie aplikácie Microsoft Teams môže byť nepríjemné, ale problém je celkom riešiteľný. Po vypnutí funkcie automatického spustenia aplikácie sa aplikácia nespustí, kým sa nerozhodnete ju explicitne spustiť. Pomocou ktorejkoľvek z vyššie uvedených metód môžete zakázať automatické spúšťanie Microsoft Teams.