Ako urobiť dolný index v Dokumentoch Google

Dokumenty Google, textový procesor od spoločnosti Google, je jedným z najlepších v tomto segmente. Môžete ho použiť na vytváranie a úpravu dokumentov spolu so všetkými funkciami, ktoré získate v iných aplikáciách. K svojim dokumentom môžete pristupovať a upravovať ich z akéhokoľvek miesta a zariadenia s pripojením na internet.

Dokumenty vám ponúkajú niekoľko možností úprav, aby bol váš obsah jasný a príťažlivý. Jednou z takýchto funkcií, ktorú v dokumentoch používame každý deň, je dolný index.

Formátovanie Dolného indexu v Dokumentoch Google

Ak chcete mať text v dolnom indexe, máte dve možnosti, buď po napísaní zmeniť formát na dolný index alebo napísať dolný index.

Ak už máte niečo napísané, čo chcete vo formáte dolného indexu, vyberte text, ktorý chcete vložiť do dolného indexu, a prejdite na panel nástrojov v hornej časti.

Na paneli s nástrojmi vyberte „Formátovať“, kliknite na „Text“ a potom z ponuky vyberte „Dolný index“.

Vybratý text bude teraz vo formáte dolného indexu.

Namiesto zmeny formátu textu na dolný index môžete v prvom rade písať dolným indexom. Je to vec osobnej voľby, pretože používatelia považujú obe možnosti za rovnako jednoduché a efektívne.

Ak chcete písať v dolnom indexe, umiestnite kurzor na požadované miesto a z možností ,Formát‘ na paneli s nástrojmi vyberte možnosť ,Subscript‘, alebo použite CTRL + , klávesová skratka na rýchle použitie dolného indexu.