Ako aktualizovať podsystém Windows pre Android v systéme Windows 11

Aplikácie pre Android sa nesprávajú podľa očakávania alebo padajú? Aktualizujte podsystém Windows pre Android vo svojom systéme a vyriešte problém v priebehu niekoľkých minút.

Spoločnosť Microsoft predstavila podsystém Windows pre Android a.k.a WSA s Windowsom 11, ktorý vám umožňuje spúšťať aplikácie pre Android natívne na vašom počítači so systémom Windows.

Hoci skutočné fungovanie technológie, ktorá vám umožňuje spúšťať aplikácie pre Android v systéme Windows, je trochu zložité, spoločnosť Microsoft ju poháňa ako aplikáciu dostupnú v obchode Microsoft Store pre pohodlie používateľov.

Keďže WSA je jednou z najdôležitejších súčastí na spúšťanie aplikácií pre Android na vašom počítači so systémom Windows, je nevyhnutné, aby bolo vždy aktuálne, inak by to mohlo negatívne ovplyvniť vašu interakciu s aplikáciami pre Android.

Ak ste uvažovali nad tou istou vecou, ​​nižšie je niekoľko spôsobov, ako zabezpečiť, aby bol WSA vždy aktualizovaný.

Manuálne aktualizujte podsystém Windows pre Android z obchodu Microsoft Store

Prvou a najdôležitejšou akciou je ručná aktualizácia aplikácie z obchodu Microsoft Store, ak je k dispozícii aktualizácia a ešte ste na svojom počítači nepovolili automatické aktualizácie pre aplikácie.

Ak chcete manuálne aktualizovať aplikáciu, prejdite do obchodu Microsoft Store z pripnutých aplikácií v ponuke Štart alebo z karty „Všetky aplikácie“ v pravom hornom rohu rozbaľovacej ponuky.

Potom kliknite na možnosť „Knižnica“, ktorá sa nachádza v spodnej časti ľavého bočného panela.

Na obrazovke knižnice budete môcť vidieť dostupné aktualizácie pre všetky aplikácie nainštalované vo vašom systéme.

Ak chcete aktualizovať výhradne WSA, nájdite dlaždicu „Subsystém Windows pre Android“ v časti „Aktualizácie a sťahovanie“ a kliknite na tlačidlo „Aktualizovať“, ktoré sa nachádza na pravom okraji dlaždice.

Ak chcete zistiť a stiahnuť aktualizácie pre všetky nainštalované aplikácie naraz, môžete tiež kliknúť na tlačidlo „Získať aktualizácie“ v pravom hornom rohu obrazovky „Knižnica“.

Zapnite automatické aktualizácie pre WSA v obchode Microsoft Store

Toto je jedna z najzákladnejších vecí, ktoré môžete urobiť, zapnutím automatických aktualizácií zaistíte, že budete mať najnovšiu verziu aplikácie hneď, ako bude dostupná vo vašom regióne. Okrem toho je tento proces veľmi jednoduchý a nenáročný.

Ak chcete zapnúť automatické aktualizácie, prejdite do obchodu Microsoft Store z pripnutých aplikácií v ponuke Štart alebo ich vyhľadajte v ponuke Štart.

Potom v okne Microsoft Store kliknite na obrázok svojho účtu v pravej hornej časti a z ponuky vyberte možnosť „Nastavenia aplikácie“.

Teraz nájdite dlaždicu „Aktualizácie aplikácie“ a prepnite prepínač do polohy „Zapnuté“. Vaše aplikácie sa teraz automaticky aktualizujú vždy, keď sa pripojíte k nemeranému pripojeniu.

Aktualizujte WSA pomocou Windows Terminal

Môžete tiež vynútiť aktualizáciu aplikácie WSA pomocou winget nástroj v aplikácii Windows Terminal. Aj keď neponúka pohodlie GUI, stále je celkom jednoduché vyvolať tento nástroj pomocou príkazov PowerShell.

Najprv prejdite do terminálu Windows buď z pripnutých aplikácií v ponuke Štart alebo zadaním názvu priamo do ponuky Štart.

Ak chcete vynútiť aktualizáciu, budete musieť aplikáciu odinštalovať a potom znova nainštalovať do počítača.

Ak to chcete urobiť, zadajte alebo skopírujte + prilepte nasledujúci príkaz a stlačením klávesu Enter na klávesnici príkaz spustite.

odinštalovanie wingetu "Windows Subsystem for AndroidTM"

Po odinštalovaní zadajte alebo skopírujte a prilepte príkaz uvedený nižšie a znova stlačte kláves Enter na klávesnici. Tým sa v okne vrátia výsledky vyhľadávania pre aplikáciu.

winget vyhľadávanie "Windows Subsystem for AndroidTM"

Po potvrdení názvu aplikácie a jej dostupnosti zadajte alebo skopírujte a prilepte nasledujúci príkaz a stlačením klávesu Enter ho spustite. Týmto sa nainštaluje najnovšia verzia aplikácie dostupná vo vašom systéme.

inštalácia wingetu "Windows Subsystem for AndroidTM"

Toto sú všetky jednoduché a rýchle spôsoby, ako môžete aktualizovať podsystém Windows pre Android vo svojom systéme.