CarPlay nefunguje na iOS 11.4.1? Tu je návod, ako to opraviť

Nedarí sa vám spustiť Apple CarPlay vo vašom aute po aktualizácii vášho iPhone na iOS 11.4.1? Nebojte sa, máme niekoľko rýchlych riešení na vyriešenie problému.

Je celkom bežné, že sa CarPlay po aktualizácii na vašom iPhone zblázni. Problém nie je pravdepodobný s aktualizáciou iOS 11.4.1, ani to nie je problém s vaším autom. Sú to len náhodné problémy s pripojením, s ktorými sa často stretávame pri našich moduloch gadget.

Nižšie sú uvedené niektoré opravy, ktoré vo všeobecnosti pomáhajú vyriešiť problémy s CarPlay v autách a telefónoch iPhone.

Spustite Apple CarPlay manuálne z displeja auta

Ak sa CarPlay nezobrazí automaticky na obrazovke vášho auta po pripojení iPhone k autu pomocou USB kábla, možno budete chcieť skontrolovať, či má vaše auto povolenie potrebné na spustenie CarPlay z vášho iPhone.

Robiť to, manuálne otvorte Apple CarPlay z dotykového panela vášho auta výberom loga CarPlay. Ak ide o problém s povoleniami, na vašom iPhone sa zobrazí kontextové okno so žiadosťou o povolenie spustiť CarPlay vo vašom aute. Uistite sa, že klepnete Povoliť.

Povoliť CarPlay v časti Obmedzenia

Aktualizácia iOS 11.4.1 mohla narušiť nastavenie obmedzení pre CarPlay na vašom iPhone. Uistite sa, že CarPlay je povolený v rámci povolených aplikácií na vašom zariadení.

  1. Ísť do Nastavenia » Všeobecné » Obmedzenia.
  2. Klepnite Povolené aplikácie.
  3. Zapnúť prepínač pre CarPlay.

Ak je CarPlay už povolený v rámci obmedzení, ale stále sa nezobrazuje, keď pripojíte svoj iPhone k autu. Potom skúste dočasne vypnúť všetky obmedzenia na vašom iPhone.

  1. Ísť do Nastavenia » Všeobecné » Obmedzenia.
  2. Klepnite Zakázať obmedzenia.
  3. Zadajte svoje Prístupový kód obmedzení.

CarPlay by sa teraz mal objaviť na displeji vášho auta, keď pripojíte váš iPhone. Môžeš Povoliť obmedzenia teraz späť na vašom iPhone.

Ak z nejakého dôvodu CarPlay na vašom iPhone stále nefunguje, pravdepodobne bude najlepšie ho resetovať.

Obnovte svoj iPhone

Ak vyššie uvedené opravy nefungujú a stále máte na svojom iPhone problémy s CarPlay, potom je obnovenie továrenských nastavení pravdepodobne vašou jedinou voľbou, aby CarPlay opäť fungovalo vo vašom aute.

Vieme, že resetovanie nie je pekné riešenie, ale je to jediná možnosť, keď všetko ostatné nedokáže vyriešiť problém na iPhone. Navyše, vďaka zálohovacím službám iTunes a iCloud od spoločnosti Apple je obnovenie iPhone jednou z najjednoduchších vecí na svete.

  1. Presvedčte sa zálohujte si svoj iPhone cez iTunes alebo iCloud.
  2. Ísť do Nastavenia » Všeobecné » Obnoviť.
  3. Vyberte Vymazať všetok obsah a nastavenia.
  4. Ak máte povolený iCloud, zobrazí sa kontextové okno Dokončite nahrávanie a potom vymažte, ak dokumenty a údaje nie sú nahrané do iCloud. Vyberte to.
  5. Zadajte svoje Vstupný kód a Prístupový kód obmedzení (ak sa opýta).
  6. Nakoniec klepnite na Vymazať iPhone aby ste ho resetovali.

Po resetovaní obnovte svoj iPhone zo zálohy iTunes/iCloud. Potom skúste zariadenie pripojiť k autu. CarPlay by mal fungovať ako obvykle. Na zdravie!

Kategórie: iOS