Ako povoliť „režim nízkych dát“ na iPhone pre mobilné dáta a WiFi

Jednou z nových funkcií v systéme iOS 13 je „režim nízkych dát“, ktorý používateľom iPhone pomôže obmedziť spotrebu dát cez mobilné dáta alebo vybrané siete WiFi. Povolenie režimu nízkych dát pozastaví rôzne automatické sťahovanie a nahrávanie, ako je synchronizácia fotografií a podobné služby, ktoré spotrebúvajú dáta na pozadí.

❓ Ako funguje „režim nízkych dát“ na iPhone

Režim nízkych dát môžete povoliť pre mobilné/celulárne dáta a špecifické siete WiFi. Keď je táto možnosť povolená, na vašom iPhone sa pozastaví množstvo automatických aktualizácií. Nie je to univerzálne nastavenie pre váš iPhone.

Režim nízkych dát je potrebné povoliť samostatne pre každý mobilný/dátový plán a sieť WiFi uloženú vo vašom iPhone.

Je to užitočné najmä vtedy, keď sa pripájate k sieti WiFi, ktorá je v skutočnosti hotspotom z mobilného zariadenia. Povolenie režimu „Low Data Mode“ pre takúto sieť by pomohlo znížiť zbytočné využitie dát, ako je automatické nahrávanie fotografií, automatická aktualizácia aplikácií z App Store a mnoho ďalších služieb, ktoré automaticky sťahujú/nahrávajú údaje po pripojení k sieti Wi-Fi.

📶 Povoľte režim nízkych dát pre mobilný/dátový plán

Ak chcete povoliť „Režim nízkych dát“ na iPhone, prejdite na „Nastavenia“, klepnite na „Mobilné alebo mobilné dáta“ a potom klepnite na „Možnosti mobilných alebo mobilných dát“.

Povoliť režim nízkych dát pre iPhone Cellular Data Plan

Vyhľadajte na obrazovke možnosť „Režim nízkych dát“ a zapnite ju, aby ste začali šetriť spotrebu dát na vašom iPhone.

Povolenie „režimu nízkych dát“ na iPhone s dvoma SIM kartami

Ak používate iPhone s podporou dvoch SIM kariet, môžete pre každý dátový plán na svojom zariadení jednotlivo povoliť režim nízkej spotreby dát. Prejdite na „Nastavenia“, klepnite na „Mobilné alebo mobilné dáta“ a potom vyberte dátový plán, pre ktorý chcete povoliť režim nízkych dát.

Povoliť režim nízkych dát pre iPhone Mobilný dátový plán Dual SIM eSIM

V spodnej časti obrazovky možností vybratého dátového plánu sa zobrazí možnosť „Režim nízkych dát“. Zapnutím znížite spotrebu dát vo vybranom dátovom programe.

Povoliť režim nízkych dát Prepnutie mobilného dátového plánu pre iPhone s dvoma SIM kartami eSIM

Povoľte „režim nízkej spotreby dát“ pre sieť WiFi na iPhone

Môžete povoliť režim „Low Data Mode“ pre všetky uložené siete WiFi na vašom iPhone. Prejdite na „Nastavenia“, vyberte „Wi-Fi“ a klepnite na „kruhovú ikonu ℹ“ vedľa názvu siete WiFi, pre ktorú chcete povoliť „Režim nízkej spotreby“.

Povoliť režim nízkej spotreby dát WiFi iPhone

Na ďalšej obrazovke vyhľadajte možnosť „Režim nízkych dát“ a zapnite ju, aby ste znížili spotrebu dát aplikáciami pri pripojení k vybranej sieti.

Zapnite prepínač Wi-Fi v režime nízkych dát pre iPhone

Keď sa pripojíte k sieti, ktorá má povolenú možnosť „Režim s nízkymi údajmi“, v nastaveniach WiFi pod názvom siete sa zobrazí štítok „Režim nízkej spotreby“.

Štítok iPhone WiFi Low Data Mode

Dúfame, že vyššie uvedené pokyny vám pomohli povoliť „režim nízkych dát“ pre mobilné dáta a konkrétne siete WiFi na vašom iPhone.

? Na zdravie!