Ako používať FaceTime bez Wi-Fi

Nie je potrebné narýchlo hľadať sieť Wi-Fi na FaceTime, keď k nej nemáte prístup

Exkluzívnu službu VoIP od spoločnosti Apple FaceTime netreba predstavovať. K dispozícii výhradne pre používateľov Apple, môžete ho použiť na uskutočňovanie videohovorov a hlasových hovorov cez internet. Teraz, ak ste novým používateľom spoločnosti Apple, možno ste už väčšinou počuli o používaní FaceTime cez Wi-Fi.

Znamená to, že FaceTime môžete používať iba s pripojením Wi-Fi? To určite nie. Pri svojom spustení mal FaceTime tieto obmedzenia. Ale už nie.

Zmätok pravdepodobne vyplýva zo skutočnosti, že väčšina ľudí uprednostňuje používanie FaceTime pred Wi-Fi. Jednoduchým dôvodom sú údaje, ktoré dokáže spotrebovať videohovor FaceTime. FaceTime však môžete rovnako jednoducho používať aj bez Wi-Fi pomocou mobilnej alebo dátovej siete.

Používanie FaceTime s mobilnou sieťou

FaceTime môžete používať s mobilnou sieťou na iPhone a tiež na modeloch iPadu, ktoré majú mobilnú sieť. Ak chcete používať FaceTime s mobilnou sieťou, musíte si zapnúť mobilné alebo mobilné dáta. Potiahnutím prstom nadol po obrazovke z pravého zárezu na iPhone X alebo novšom modeli a potiahnutím nahor na starších modeloch zobrazíte ovládacie centrum. Potom klepnutím na možnosť pre mobilné/celulárne dáta ju zapnite. Ikona je zelená, keď je zapnutá.

Potom, aby ste sa uistili, že FaceTime má prístup k mobilnej sieti, prejdite do aplikácie Nastavenia. Potom klepnite na možnosť „Mobilné/mobilné dáta“.

Prejdite nadol na zoznam aplikácií a nájdite v ňom FaceTime. Potom sa uistite, že je zapnutý prepínač FaceTime. Ak toto nastavenie nie je zapnuté, FaceTime nebude môcť používať mobilné dáta. A budete sa čudovať, prečo váš FaceTime nefunguje na mobilnom telefóne.

Svoje mobilné dáta môžete mať zapnuté, aj keď ste pripojení k sieti Wi-Fi. FaceTime má vždy prednosť Wi-Fi pred mobilnými dátami a nepripojí sa k nemu, pokiaľ nie je sieťové pripojenie na Wi-Fi slabé. Potom tiež, ak nechcete, aby sa automaticky prepínal na mobilné dáta, môžete vypnúť Wi-Fi Assist.

Wi-Fi Assist sa automaticky zapne. Ak ju chcete vypnúť, prejdite na nastavenia mobilných/mobilných dát a prejdite nadol za zoznam aplikácií až na úplný koniec. Potom vypnite prepínač pre „Asistent Wi-Fi“.

Vypnutie funkcie Wi-Fi Assist by znamenalo, že FaceTime nezostane pripojený k internetu, ak máte slabé Wi-Fi pripojenie. A to by prerušilo váš hovor. Ak však máte obmedzený dátový limit a nechcete svoje dáta prepaľovať bez vášho vedomia, je to vaša najlepšia voľba. Keď je funkcia Wi-Fi Assist vypnutá, budete musieť manuálne prepnúť z Wi-Fi na mobilné.

Keď používate FaceTime s Cellular, potrebujete dobré, vysokorýchlostné pripojenie. V opačnom prípade môže byť váš hovor prerušovaný. Nezabudnite však tiež sledovať spotrebu dát, keď používate FaceTime s mobilným telefónom s obmedzeným dátovým balíkom. Alebo môžete skončiť s obrovským účtom.